Tulaga fa'aleagaina

(1) fa'apalapala fa'asaina

I Saina,

E oʻo atu i le 2022, o le a faʻaititia tele le faʻaaogaina o oloa palasitika lafoaʻi, o isi oloa o le a faʻalauiloaina, ma le aofaʻi o otaota palasitika faʻaaogaina e avea ma punaoa ma malosi o le a matua faʻateleina.

E oʻo atu i le 2025, o se faiga faʻatonutonu mo le gaosiga, faʻasalalau, faʻaaogaina, toe faʻaaogaina ma le lafoaia o oloa palasitika o le a faʻavaeina, o le aofaʻi o otaota palasitika i lapisi i totonu o taulaga autu o le a faʻaitiitia tele, ma faʻaleagaina palasitisi o le a pulea lelei.

I Saina–Ia Aperila 10, 2020, na amata ai ona talosagaina e le itumalo o Heilongjiang ni manatu i le tulaga o le faavasegaina o lapisi o fale i le taulaga.

I luga o le A

1. Fa'aleagaina

Aʻafia i tulaga o le siosiomaga, pe a maeʻa se taimi patino ma aofia ai se tasi pe sili atu laasaga, o le fausaga e oʻo i suiga taua ma le gau o le faʻatinoga (e pei o le amiosaʻo, mole mole vavalalata, fausaga poʻo le malosi faʻainisinia).

2.Biodegradation

O le faʻaleagaina e mafua mai i gaioiga faʻaola, aemaise lava le gaioiga o enzymes, e mafua ai suiga tetele i le fausaga o vailaʻau.

Aʻo faasolosolo malie ona pala le mea e microorganisms poʻo nisi o meaola e avea o se puna nutrient, e mafua ai le gau o le lelei, faʻatinoga, e pei o le faʻaitiitia o le faʻatinoga o le tino, ma iʻu ai ina faʻaleagaina le mea i ni mea faigofie poʻo elemene, e pei o le carbon dioxide (CO2). ) po'o/ma methane (CH4), vai (H2O) ma masima fa'amalia fa'aletino o elemene o lo'o iai i totonu, ma meaola fou.

3. Biodegradation aerobic sili

I lalo o tulaga aerobic, e iu lava ina pala le mea e microorganisms i carbon dioxide (CO2), vai (H2O) ma mineralized masima inorganic o elemene o loo i ai, ma fou biomass.

4.Ultimate anaerobic biodegradation

I lalo o tulaga anoxic, o mea e iu lava ina pala e microorganisms i carbon dioxide (CO2), methane (CH4), vai (H2O) ma mineralized masima inorganic o elemene o loʻo i totonu ma biomass fou.

5.Biological treatment capacity-biological treatability (biological treatability)

Ole mea e mafai ona fa'apala i lalo ole tulaga fa'aaerobic po'o le fa'amama fa'aola i lalo ole tulaga anaerobic.

6. Fa'aleagaina-fa'aletonu (deterioration)

O se suiga tumau i le leiloa o mea totino faʻaalia e palasitika ona o le faʻaleagaina o nisi fausaga.

7. Fa'amavaega

O mea fa'aletino e malepelepe i ni vaega sili ona lelei.

8.compost (comest)

Fa'ato'aga palapala fa'ale'ele'ele e maua mai i le pala o le paluga. O le fa'afefiloi e tele lava ina fa'atupuina i toega o la'au, ma o nisi taimi e iai fo'i nisi mea fa'aola ma nisi mea fa'aletino.

9. Fa'apala

O se auala e togafitia ai le aerobic e gaosia ai faapalaga.

10.Compostability-compostability

Le gafatia o meafaitino e fa'aleagaina i le taimi o le fa'apalapala.

Afai e fa'aalia le malosi o le faapalaga, e tatau ona ta'u mai e mafai ona fa'apalapala le meafaitino ma malepe i totonu o le faiga fa'apalapala (e pei ona fa'aalia i le metotia masani o su'ega), ma e mafai ona fa'aleagaina atoatoa i le fa'aaogaina mulimuli o le faapalaga. O le faapalaga e tatau ona ausia tulaga talafeagai lelei, e pei o le maualalo o le u'amea mamafa, leai se oona, ma leai ni mea e mafai ona iloagofie.

11. Palasitika fa'aleagaina (palasitika fa'aleagaina)

I lalo o tulaga faʻapitoa o le siosiomaga, pe a maeʻa se vaitaimi ma aofia ai se tasi pe sili atu laasaga, o le fausaga kemikolo o le meafaitino e matua suia ma o nisi mea totino (e pei o le amiosaʻo, mole mole, fausaga poʻo le malosi faʻainisinia) ua leiloa ma / poʻo le palasitika. ua gau. O metotia faʻataʻitaʻiga masani e mafai ona atagia mai ai suiga i le faʻatinoga e tatau ona faʻaaogaina mo suʻega, ma e tatau ona faʻatulagaina le vaega e tusa ai ma le faʻaleagaina ma le faʻaogaina o le taamilosaga.

Va'ai palasitika e mafai ona pala; palasitika faapalaga; palasitika e mafai ona fa'aleagaina; palasitika mama-faaleagaina.

12.Biodegradable palasitika (biodegradable plastic)

I lalo o tulaga masani e pei o le palapala ma/po'o le oneone oneone, ma/po'o tulaga fa'apitoa e pei o le fa'apalapala po'o le anaerobic digestion tulaga po'o le aqueous culture fluids, o le fa'aleagaina e mafua mai i gaioiga a microorganisms i le natura, ma i'u ai ina fa'aleagaina atoa ile carbon dioxide ( CO2) poʻo / ma methane (CH4), vai (H2O) ma masima faʻamaʻaina o elemene o loʻo iai i totonu, faʻapea foʻi ma palasitika fou o meaola. 

Va'ai: Palasitika Fa'aleagaina.

13. Palasitika vevela ma/po'o le oxide-degradable (vevela ma/po'o le oxide-degradable plastic)

Palasitika e fa'aleagaina ona o le vevela ma/po'o le fa'ama'iina.

Va'ai: Palasitika Fa'aleagaina.

14. Pepa palasitika e mafai ona fa'aleagaina ata (pepa palasitika fa'aleagaina ata)

Palasitika e fa'aleagaina e le gaioiga o le la faanatura.

Va'ai: Palasitika Fa'aleagaina.

15. palasiti fa'apala

O se palasitika e mafai ona faʻaleagaina ma malepelepe i lalo o tulaga faʻapalapala ona o le faʻaogaina o meaola, ma faʻamuta atoa i le carbon dioxide (CO2), vai (H2O) ma mineralized inorganic salts o elemene o loʻo i ai, faʻapea foʻi ma Biomass fou, ma o mea uamea mamafa, su'ega oona, otaota o totoe, ma isi mea o le faapalaga mulimuli e tatau ona fetaui ma manaoga o tulaga talafeagai.


Taimi meli: Me-18-2021